RIBES (Barcelona 1967), sóc un artista plàstic especialitzat en l’Art Pictòric Digital o creació d’obra pictòrica amb ordinador. Les meves primeres obres amb aquesta tècnica són del 1997 pel que em puc considerar un precursor. L’Art Pictòric Digital encara no ha sigut catalogat com a tal, ja que no respon a la descripció formal de pintura digital, fotografia o il·lustració, a més no consta en les tipologies actuals de l’art digital.

Creo obres digitals a altes resolucions, després les transformo en quadres de mitjà i gran format, objectes luxosos fabricats exclusivament amb les millors tecnologies d’impressió artística del moment. A aquesta web també podràs trobar edicions limitades de les meves obres a formats i preus més assequibles.

Utilitzo dispositius informàtics, dibuixos, fotografies, imatges apropiades, escàners d’objectes, materials o persones, còpies de pantalla, codi de programació, pintura sobre escàner, arxius digitals antics… A partir del llenç digital en blanc desenvolupo el tema, aplicant tots els meus coneixements analògics i digitals: dibuix, pintura, collage, fotomuntatge, serigrafia, imitació del glitch, filtres digitals, pixelat… a banda de la història de l’art amb totes les seves formes i estils.

Desenvolupo temes contemporanis com l’obsolescència programada, la memòria tecnològica, la mort de la contemplació, l’oblit analògic, Internet i el sexe, l’apropiació, a part de la mort o la immortalitat en l’art, temes universals implícits a la majoria de les meves obres.

M’interessa contribuir al desenvolupament de l’art, per això mai prenc el camí fàcil, experimento amb noves possibilitats artístiques a partir d’una obra immaterial, estudiant aspectes com la seva conservació, reproducció, manteniment, valor o exclusivitat.

 

Ribes Artista

 

Email / art@lluisgarciaribes.com

Currículum artístic